Interview

Artikel til Wawawomb

Channie har svær endometriose:
“Jeg tror på, at jeg nok skal blive
mor en dag”

 

Channie Hansen fik som 15-årig den nedslående besked, at hun lider af endometriose og måske aldrig kan blive gravid. Nu kæmper hun på fjerde år for at blive mor. Og hun kan ikke vente på at finde den rette partner.

Hvornår begyndte drømmen om at blive mor at rumstere?

Jeg var ikke mere end 15 år gammel, da en overlæge på Slagelse Sygehus fortalte mig, at jeg havde endometriose, og gav mig den nedslående besked, at jeg aldrig ville blive mor. Mit liv gik i stå. Jeg gik jo, som alle andre, med drømmen om hus, hund, bil og børn. Med ét var alt det revet væk fra mig.

Det var enormt svært at forholde sig til noget så livsomvæltende i så ung en alder. Jeg har altid elsket børn og aldrig været i tvivl om, at jeg selv ønskede børn en dag. Da det tæppe blev revet væk under mig, kunne jeg slet ikke se, hvad min fremtid så skulle bringe.

I årene efter, at jeg fik beskeden om aldrig at kunne blive mor, tog jeg stærkt afstand fra det. Jeg tror, at jeg flygtede fra alle følelserne, da de var for store til, at jeg kunne rumme dem. Jeg tog derfor den beslutning, at jeg aldrig ville have børn. Jeg ville ikke engang prøve. Hvorfor tage en kamp op, som lægerne allerede havde fortalt mig, jeg ville tabe. I nogle år var det min virkelighed. Men en dag ændrede det sig. Jeg kunne ikke længere se en fremtid uden børn i den, og derfor fik jeg et brændende ønske om at adoptere et lille barn. Det var min nye drøm og nye virkelighed.

Lige indtil en dag, et par år efter, hvor jeg blev akut indlagt på Rigshospitalet. Jeg var i starten af tyverne. Her blev jeg undersøgt og scannet for min endometriose. Efter en masse undersøgelser fortalte lægen mig, at min endometriose var i en svær grad og i udbrud. Hun sagde, at hvis jeg ønskede at få børn, skulle jeg ikke vente for længe med at gå i gang. Jeg svarede hende stille, at jeg havde fået at vide for en del år siden, at det aldrig ville kunne lade sig gøre.

Hun fortalte mig, at man de seneste år var blevet meget klogere på min sygdom og hvordan man kunne hjælpe mod infertilitet forårsaget af endometriose. Hun fortalte mig, at der var håb, men at det ikke ville blive let. Jeg var fuldstændig lammet.

“Med ét slog det ned i mig som et lyn: Jeg ville være mor, og jeg ville bære mit eget barn! Koste hvad det ville. Det skulle bare ske!

 

Læs hele artiklen HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Interview